History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
ART BEARS
Explicit
March 08, 2017 04:12 PM PST
itunes pic

L'experimentació rock, folk i de manipulacions de sons d'aquest trio britànic format al 1978 per CHRIS CUTLER, FRED FRITH i DAGMAR KRAUSE després de disoldre HENRY COW ha donat una discografia de tres àlbums. Els escoltem, són "Hopes And Fears" (1978), "Winter Songs" (1979) i "The World As It Is Today" (1981) i en ells s'hi troba avantguarda i temes amb presència vocal de la cantant, lletres influïdes per política, misteri i literatura gótica i sons extrets experimentant amb guitarra, violí, viola, teclats o percussions. Van formar part de l'anomenat Rock In Opposition junt a SLAPP HAPPY i HENRY COW.
"Art Bears Revisited" (2003) és un treball amb la revisió, remescla i recreació de temes del grup per part de molts diversos anrtistes. N'escoltem les que aporten JON ROSE amb violí i samplers, THE RESIDENTS versionant-los des del seu estil, i CHRISTIAN MARCLAY utilitzant un collage amb troços dels seus temes.

OIKOS
Explicit
January 25, 2017 02:44 PM PST
itunes pic

Densitat electrònica, guitarra repetitiva i paisatjisme sonor són trets de la música de RAFEL FEMIANO en el seu projecte OIKOS. Inicialment un duet amb DAVID SAN MARTÍN, han editat diversos treballs que repassem. El primer és en col·laboració amb la música electrònica obscura i sorollosa de C-UTTER a "Noviembre 2004" (2007), segueix "Hikikomori #2" (2007) amb electrònica densa i repetitiva, el projecte entre JUAN ANTONIO NIETO aka PANGEA & OIKOS "Nuevo Entendimiento De La Confusión" (2009) o el darrer treball d'OIKOS com a duet "Ecotono" (2011) on s'evoca paisatjisme sonor i gravacions de camp al costat de denses textures electròniques. Continuem amb "Solve Et Coagvla" (2013), amb més presència de sons repetitius gravats amb guitarra, i amb "Vigilia" (2013) on combinen atmòsferes ambientals deutores del blues, el metal i un imaginari cinematogràfic i literari. És amb el recent "The Great Upheaval" (2017) on es perfecciona aquest estil on un imaginari terrenal i històric es transforma en paisatges de música repetitiva, improvisada, drone i electrònica ambiental.

COLIN WEBSTER
Explicit
November 23, 2016 02:59 PM PST
itunes pic

Saxofonista londinenc i creador del segell RAW TONK, d'aquest referent recent de la improvisació al saxo en repassem la seva discografia curtida sobretot de duets, trios i quartets. Partim de "Koi Bombs" (2011) amb el seu saxo junt al bateria MARK HOLUB i el teclista TOBY MCLAREN, "Languages" (2012) junt a MARK HOLUB i SHEIK ANORAK a la guitarra i "The Claw" (2012) amb MARK HOLUB a la bateria. Afegim el trio DEAD NEANDERTHALS a "...And It Ended Badly" (2013), l'electro-acústica i saxo amb GRAHAM DUNNING a "Estigate" (2014), COLIN WEBSTER en solitari al saxo a "It's On Like Boiled Corn" (2015), el trio amb ANDREW LISLE (bateria) i ALEX WARD (guitarra) a "Red Kite" (2014), de nou amb l'electrònica de GRAHAM DUNNING "Invertebrata" (2014), el casset "Firehouse Tapes" (2015) del seu saxo i la bateria d'ANDREW LISLE ‎o "Plastic Knuckle" (2016) amb DAVID BIRCHALL, ANDREW CHEETHAM i OTTO WILLBERG. Amb saxo de WEBSTER i la guitarra de DAVID BIRCHALL escoltem "Gravity Lacks" (2016), "The Small Departs, The Great Approaches" (2016) en trio amb ANDREW CHEETHAM i OTTO WILLBERG i finalitzem amb "Spain Is The Place" (2016) en quartet amb RICARDO TEJERO, MARCO SERRATO i BORJA DÍAZ‎.

RUSSELL HASWELL
Explicit
November 16, 2016 02:48 PM PST
itunes pic

A la seva, per lliure, tot i haver col·laborat amb altres músics de soroll i electrònica, aquest anglès manté una discografia on l'experimentació electrònica sorollosa, amb herència d'electro-acústica, techno i metal el fan un artista singular. Escoltem el seu àlbum amb gravacions en directe "Live Salvage 1997→2000" (2001), la col·laboració amb MASAMI AKITA "Satanstornade" (2002), el treball amb FLORIAN HECKER "Blackest Ever Black" (2007) amb l'utilització de gràfics com a mètode d'eleboració de sons desenvolupat per IANNIS XENAKIS, "Wild Tracks" (2009) on aporta enregistraments individuals a diversos llocs del món i un tema de gravacions de camp manipulades del casset "Recorded While It Actually Happened" (2009). Escoltem més grvacions de camp i electrònica manipulada des de "Value+Bonus" (2010), "Acid No!se Synthesis" (2011) i una combinació d'electrònica experimental i black metal de "Factual" (2012). De nou en col·laboració amb artistes històrics escoltem "Convulsive Threshold" (2013) amb YASUNAO TONE i "Electroacoustic Sludge Dither.." (2014) amb PAIN JERK i més treballs en solitari com "37 Minute Workout" (2014), "As Sure As Night Follows Day" (2015) o el recentíssim "PANTHER nO!se" (2016).

OKKYUNG LEE
Explicit
November 09, 2016 03:08 PM PST
itunes pic

Cellista, compositora i improvisadora coreana, OKKYUNG LEE ha tocat amb multitud d'artistes i manté una discografia amb diversos treballs en solitari i amb d'altres músics. Inclouen experimentació amb cello des de la composició clàssica i tradicional, la improvisació, el free-jazz, l'electrònica o el soroll. N'escoltem una bona part començant per "Nihm" (2005), "From The Earth To The Spheres 6" (2005) junt als tocadiscos de CHRISTIAN MARCLAY, "I Saw The Ghost Of An Unknown Soul And It Said" (2008) en solitari, amb el trompetista PETER EVANS i el pianista STEVE BERESFORD "Check For Monsters" (2009), "Noisy Love Songs" (2010) o l'experimentació amb cello i veus de PHIL MINTON a "Annica" (2011). Afegim el treball d'improvisació amb EVAN PARKER al saxo i PETER EVANS a la trompeta "The Bleeding Edge" (2011), amb el violí de C. SPENCER YEH i el soroll electrònic de LASSE MARHAUG "Wake Up Awesome" (2013), sons repetitius al cello des de "Ghil" (2013) i noves improvisacions amb el contrabaixista JOHN EDWARDS a "White Cable, Black Wires" (2013) i amb la guitarra acústica de BILL ORCUTT A "Live At Cafe Oto"(2016).

PIERRE BASTIEN
Explicit
October 05, 2016 02:27 PM PDT
itunes pic

Inventor d'instruments i músic, aquest francès va popularitzar una música minimalista, tradicional i jazzística on combinava trompeta amb una sèrie d'aparells mecànics automàtics on peces de mecano feien sonar instruments tradicionals d'arreu del món, el Mecanium. Toca en directe el 14/10/2016 al Festival LEM de Barcelona i fem repàs a seva discografia. Comencem amb dos temes del recopil·latori "Les Premières Machines 1968-1988" (2007) i continuem amb "Mecanium" (1988) on mostra aquesta orquestra automàtica, "Musiques Machinales" (1993) i "Eggs Air Sister Steel" (1996). Escoltem l'inmens treball amb PASCAL COMELADE, JAC BERROCAL i JAKI LIEBEZEIT "Oblique Sessions" (1997), l'àlbum "Mécanologie Portative" (1998) amb el duet de músiques de joguina KLIMPEREI, "Mecanoid" (2001) primera referència amb el segell d'APHEX TWIN i l'unió amb el violinista ALEXEI AIGUI a "Musique Cyrillique" (2001). Afegim més so de Mecaniums a "Pop" (2005), "Sé Verla Al Revés" (2005), "Visions Of Doing" (2008), "Machinations" (2012) i el recent "Blue As An Orange" (2015).

GRAHAM BOWERS
Explicit
June 22, 2016 01:23 PM PDT
itunes pic

Pintor, escultor, músic i compositor galès que després de fer música per dansa, teatre i mim, va publicar diversos treballs als anys 90. A finals dels 2000 es va unir a NURSE WITH WOUND per editar una sèrie de treballs compartits. El seu estil manté trets de música contemporània, clàssica, electro-acústica, ambient, electrònica i soroll, tot això presentat en uns collages sonors a partir d'instruments acústics processats digitalment. Escoltem els seus treballs individuals "Of Mary's Blood" (1995), "Transgression" (1997), "Eternal Ghosts" (1998) i "Pilgrim" (1999). Tots ells mostren l'estil descrit en temes on els collage de so evolucionen des de passatges ambientals i electro-acústics fins a crescendos instrumentals.
De les col·laboracions amb NURSE WITH WOUND escoltem "Rupture" (2011), "Parade" (2013), "Excitotoxicity" (2014), "Mutation...The Lunatics Are Running The Asylum..." (2015) i "Time Elapsed" (2015). Reprenem un recent treball seu en solitari com és "Unresolved Issues" (2011).

NEGATIVLAND
Explicit
May 04, 2016 03:13 PM PDT
itunes pic

Formats a California a finals dels 70, aquest grup ha fet de la música experimental una paròdia de la societat, el consumisme, els mitjans de comunicació i els drets d'autor. En repassem la seva discografia des de "Negativland" (1980) i "Points " (1981) on hi predomina experimentació sonora. Serà a partir de "A Big 10-8 Place" (1983) o del genial "Escape From Noise" (1987) quan establiran el seu estil de tallar i enganxar sons dels mitjans de comunicació a la seva música i afegir veus paròdiques. Després a "Helter Stupid" (1989) exhibeixen l'absurditat de polèmiques judicials que van patir, o a l'EP "Guns" (1991) critiquen la violència o a l'EP "U2" (1991) van fer una sàtira del grup irlandès que els va portar als tribunals. Continuem amb noves mostres de sons experimentals i crítica social des de "Free" (1993), crítica als drets d'autor a "Fair Use. The Story Of The Letter U And The Numeral 2" (1995), al consumisme "Dispepsi" (1997) o a la fama "Happy Heroes" (1998). Continuem amb un tema de musical i sons tallats i enganxats de "No Business" (2005) i un irreverent tema des de "Thigmotactic" (2008). Un homentage avui a uns grans de l'experimentació sonora i la diversió crítica!

EDU COMELLES
Explicit
April 06, 2016 02:39 PM PDT
itunes pic

Aquest valencià és una referència en els enregistraments de camp i en l'experimentació electrònica nacional. Tocarà el 9/4/2016 a Barcelona i en fem recorregut per la seva discografia, començant pel seu projecte MENSA, dedicat a enregistrar sons d'indrets diversos. Escoltem "Talaia Sonora 2.0 La Mussara" (2007), "Talaia Sonora 7.0 Collserola" (2008) i "The Clifts" (2009). Com a EDU COMELLES sentim "Orange Country" (2011) amb paisatgisme sonor gravat entre València i Tarragona, el duet amb ALOZEAU a "A Unes Passes A L'Oest De Greenwich" (2011), les passejades sonores enregistrades al Camí de Santiago "Camino, Parte Primera" (2012) o noves gravacions a diversos llocs d'Espanya de "A Country Falling Apart" (2013). Afegim un tema de RALLY!, el seu projecte amb JAVIER PIÑANGO des de "Rally!" (2012) amb processaments electrònics d'enregistraments ambientals. De nou en solitari el magnífic àlbum "Agost" (2015), que té com a base sonora un sampler de minut i mig del fregament d'una copa de ví amb els dits, junt a col·laboracions de guitarra, cello i piano, obtenint un treball de sampler i elaborat ambient electrònic hereu de FENNESZ, MATMOS i la música concreta. Finalitzem amb el duet CELLO+LAPTOP amb SARA GALÁN al cello i COMELLES a l'electrònica amb els seus treballs "Parallel Paths" (2012) i "Transient Accidents" (2016).

CONSUMER ELECTRONICS
Explicit
March 16, 2016 03:57 PM PDT
itunes pic

El projecte sorollòs de PHILIP BEST, qui va ser membre de WHITEHOUSE, i actualment la seva parella SARAH FROELICH i del músic RUSSELL HASWELL tocarà el 18/03/2016 a Barcelona. Repassem la seva trajectòria intermitent des dels anys 80 fins avui. Escoltem el casset autoeditat "Public Attack 3" (1982) i el casset "Leathersex" (1982) mostrant els inicis d'un estil radical, sorollòs i provocador, com en d'altres emissions on hem escoltat a THE HATERS, SMEGMA, PRURIENT, HAIR POLICE o JOHN WIESE. Continuem amb la col·laboració amb MERZBOW "Horn Of The Goat" (1995) en una formació ampliada amb bateria, guitarra i loops per part de membres de RAMLEH i SKULLFLOWER. Seguim amb el soroll de "Nobody's Ugly" (2007) produït per WILLIAM BENNETT de WHITEHOUSE i amb "Crowd Pleaser" (2009) amb un tema amb les lletres extremes i intimidants de PHILIP BEST. Dels seus darrers magnífics àlbums "Estuary English" (2014) i "Dollhouse Songs" (2015), produïts per RUSSELL HASWELL, n'escoltem dos temes de cadesqun.

Previous Page  |  Next Page